Jan 30, 2009

Crisis Procurement - Episodul 2 - Din nou argumente

Am revenit mult mai repede decat ma asteptam cu episodul al doilea din aceasta saga, pentru ca se pare ca episodul 1 a avut un succes mare pentru o asemenea tematica.Ce mai avem ca argumente in continuarea celor deja expuse?....pai doar unul singur, dar care poate avea greutatea in aur a zece astfel de argumente:
-un ziar de mare tiraj din Londra unde criza este deja bine instalata a citat o mare agentie de recrutare/head-hunting. In citatul respectiv agentia declara ca deja recrutarile atit in cazul specialistilor cat si al excutivilor ca si cerinte din partea clientilor au inceput sa vina si vor continua in acest an cu precadere pe partea de Procurement.
Cum in Romania efectele acestui Tzunami economico-financiar vor impacta business-ul local spre mijlocul acestui an, putem sa ne asteptam la o cerere foarte mare in piata recrutarii de specialisti in Procurement, ceea ce poate sa duca intr-un final la cresterea valorii acestei specializari pe piata muncii.....si de aici, cel putin teoretic, numai de bine....optimisti sa fim...to be continued.

2 comments:

  1. Ar trebui sa inceapa mediatizarea acestei solutii de specializarea procurement-ului pe canalele alternative "corporatiste" romanesti pana in martie. E groasa, acum se fac bugetele si vor fi schimbari destul de mari in strategii...

    ReplyDelete
  2. Deocamdata nu se poate vorbi de o excelenta specializare nici pe canalele conventionale, cu atit mai greu va fi sa se acceada la canalele alternative.
    Cu siguranta dupa ce se vor aproba bugetele pentru anul in curs, din ce in ce mai multe companii isi vor axa atentia catre "forta de supply chain management"

    ReplyDelete