Feb 13, 2010

Piata muncii de telecom si-a ingrosat randurile

Acum doua saptamani am citit acel comunicat de presa prin care eram anuntati ca 350 de oameni de la Zapp au fost disponibilizati.
Infricosator comunicat si mi s-a parut cu atat mai infricosator cu cat cu o seara inainte vazusem filmul "Up in the air" cu George Clooney care trata exact acest subiect...al disponibilizarilor.
Stau si ma gandesc cat de bine sau rau este ca avem 350 de resurse libere pe piata de telecomunicatii tinand cont de faptul ca in aceasta perioada mai toate companiile mari lucreaza la optimizarea si eficientizarea activitatilor si a functiunlor interne, activitati care impun de la sine si restructurari.
O sa fac o analiza superficiala si o sa ma gandesc de ce este bine in primul rand si pentru cine ar putea fi bine...ar putea fi bine pentru companii care acum au certitudinea ca vor gasi resursele mult mai usor si la un pret mult mai decent decat pana acum...si e clar ca este rau pentru acei oameni care acum se gandesc ca la un moment dat salariile compenastorii primite se vor termina si trebuie sa isi caute altceva de facut.
Intrebarea de 100 de puncte este daca in actualele circumstante economice business-ul de telecom poate sa absoarba cel putin 350 de oameni.
Si oare cati vor mai urma?...
T