Jun 16, 2009

Din concediu...

Abia m-am intors...sambata seara...am fost cu familia in Grecia la mare si anume in Halkidiki, Sithonia. Cum a fost acolo nici nu are rost sa mai povestesc.
Ce vreau sa expun in acest articol sunt frustrarile cu care m-am intors din acest concediu si de fapt, cu care ma intorc din fiecare concediu petrecut in strainatate. Pana acum am zis, ok, inca nu putem compara Romania cu vestul Europei, dar sa ajung sa nu pot compara Romania mai nou nici cu Bulgaria, nici cu Grecia?...hai sa zicem ca grecii sunt mai avansati, blah, blah...dar usor, usor si bulgarii ne-o iau inainte. Drumuri bune au, civilizati sunt, au 64 de km de autostrada nou construita in munte de ti-e mai mare dragul sa alergi pe ea si culmea, o continua, deci va fi mai lunga. Unde oare ne indreptam in acest stil?
Anul acesta este an electoral in Romania si pentru ca este asa, mai marii nostri ne-au pregatit surprize: pasajul subteran de la Baneasa/Antena 1 va fi dat in folosinta pe 1 Decembrie, de ziua noastra nationala...vai cat de comunist poate sa fie...; cica sunt gata si 50km din autostrada Transilvania in apropiere de Cluj...si aceasta va fi oare inaugurata tot in perioada alegerilor electorale?
Nu mai vreau sa vorbesc de diferente ca de la cer la pamant intre serviciile turistice oferite pe litoralul grecesc si cele de la noi...dar nu conteaza asta atata timp cat ministrul turismului ar vrea sa faca pe undeva pe la Mamaia o insula artificiala ca Palm Island din Dubai...de ce?...pentru ca putem...dar oare a luat cineva de la ministerul turismului la picior faleza de la Olimp, faleza de la Cap Aurora sa vada ca mai e putin si o sa ajunga Marea Neagra la parterul hotelurilor de nu o sa mai avem nevoie de piscina?!...

Asa mi se intampla de fiecare data cand ma intorc din concediu din strainatate, ma apuca o frustrare, o furie in ciclul "noi chiar nu putem sa facem, sau ne e lene sa gandim si sa actionam?"...
O sa ma intrebati de ce imi fac concediul in strainatate?...raspunsul este foarte simplu...ca om de Procurement vreau ca banii munciti de mine sa fie cheltuiti pe servicii de calitate oferite cu drag...nu se poate in Romania, nu-i nimic, dam banii acelora care vor sa-i ia...si cred ca nu este necesar sa fii om de Procurement ca sa ai pretentia la ce este mai bun si mai calitativ pentru tine insuti.
Chiar trebuie sa devenim si noi putin mai egoisti, sa ne mai gandim si la propriul nostru confort (asta apropos de piramida lui Maslow), la propria noastra persoana.

T