Apr 13, 2011

Going Dark - o noua metoda de negociere de guerilla

Am citit intr-o publicatie despre tot mai multi retaileri care au probleme cu vanzarile si isi inchid locatiile in care isi desfasoara activitatea, de obicei cele care se afla in mari centre comerciale.
Insa cele mai multe contracte de inchiriere specifica penalizari foarte mari la rezilierea lor, astfel ca firmele care opereaza spatiile prefera sa inchida usile magazinului si sa plateasca n continuare chiria pana la finele contractului.
Aceasta este o metoda care prejudiciaza imaginea respectivelor centre comerciale astfel ca proprietarii sunt nevoiti sa revina catre chiriasi si sa rediscute contitiile contractuale.
Aceasta metoda care se numeste "going dark" sau "chiria fantoma" a inceput sa fie folosita din ce in ce mai mult in Statele Unite si in Europa Occidentala.
In curand sunt foarte sigur ca si retailerii din Romania vor apela la aceasta metoda de guerilla pentru a forta scaderea chiriilor.
Cat despre companii mari cu portofoliu bogat in cladiri care incep sa foloseasca acest tip de negociere pentru chiriile spatiilor, sunt sigur ca cel putin una a inceput sa foloseasca aceasta metoda....iata cum metodele de negociere de guerilla se diversifica din ce in ce mai mult...

T