May 13, 2009

Online Networking

Un nou trend...am putea spune de criza...voi explica mai tarziu de ce...dar nu este asa.

Prima data cand am auzit de LinkedIn a fost prin 2004. Am crezut ca este ogluma proasta a unui coleg de serviciu care mi-a trimis invitatie...dar nu a fost asa si iata-ma dupa 5 ani de zile cu un profil foarte detaliat pe LinkedIn...mai mult decat atat, am inceput sa verific LinkedIn-ul cum imi verific mailul.
Atat de dezvoltat a ajuns acest "social online networking" incat acum gasim site-uri de networking specializate...unele pe business, altele pe personal development, samd.
Spuneam mai sus ca l-am putea denumi trend de criza...de ce?...simplu, pentru ca este o resursa foarte buna si gratuita pentru specialistii de Resurse Umane si nu numai care au nevoie sa gaseasca oameni pentru diferitele pozitii...pe de alta parte o resursa buna de creare de legaturi/contacte cu diferite persoane. Acesta mi se pare un trend de durata si nu unul sezonier, ca hiturile romanesti...

Si in fond si la urma urmei, de ce sa avem sute de mape cu carti de vizita si contacte si sa cautam o persoana o zi intreaga cand putem avea aceste contacte pe site-urile de networking?
T