Mar 5, 2009

Amintiri din tinerete...sau cum muzica apropie oameni

Nu pot sa raman indiferent si sa nu postez in acest blog linkul unui articol scris de un bun prieten din tinerete, Paul "Slayer" Grigoriu.

Dintr-o intamplare am ajuns pe blogul sau unde am avut placerea sa citesc un articol in care povesteste despre tineretea noastra.

Ce este comun si pentru mine si pentru Paul in acest articol?...faptul ca in acea perioada a liceului, am cantat..muzica metalica underground(nu ca acum metalul greu nu ar fi considerat tot underground in Romania din cauza faptului ca nu este sprijinit si mediat de nici un fel)....eu cantam in trupa Astrophagastra, el in Rising Shadow...pana intr-o zi cand am avut ocazia sa cantam pentru o perioada de timp impreuna, eu inlocuindu-l la tobe la Rising Shadow pe Alin Guerraud, care in acea perioada avea niste probleme personale...frumoase amintiri...am cantat in tara, am luat premii, am cantat in Hard&Heavy Cafe (actualul Backstage)...pot sa spun ca desi astazi nu am avut tocmai o zi buna, acest articol mi-a dat exact energia de care aveam nevoie in acest moment.

Pentru cei care sunt curiosi sa citeasca intregul articol al lui Paul, am sa atasez linkul...e prea frumos sa nu fie citit macar din curiozitate...http://paulslayer.blogspot.com/2008/09/coloana-sonor-primii-30-de-ani-vi.html

T

Paradox imobiliar

Scriam ieri intr-un articol despre ce metode de atragere a clientilor tind sa foloseasca dezvoltatorii de locuinte rezidentiale pentru a putea sa vanda si sa recupereze in prima faza macar o parte din banii investiti in proiectele respective...
Iata ca pe piata spatiilor de birouri, paradoxal, situatia sta exact invers...in sensul ca inca se mai semneaza contracte de inchiriere pe cladiri care vor fi date in folosinta peste un an, poate chiar doi...daca o mare companie ar dori acum sa schimbe sediul central actual cu unul ceva mai mare, are de asteptat...si chiar si in aceste conditii astfel de spatii devin din ce in ce mai rare in centrul Bucurestiului unde este bataie pe spatii de birouri din considerente de vizibilitate...toate marile companii ar vrea un sediu in centru...
Insa incet, incet incepe batalia si pentru spatiile care se construiesc la periferii...si chiar daca ne aflam intr-o perioada ceva mai sensibila din punct de vedere economico-financiar, se pare ca trendul va fi de majorare a chiriilor atat la cladirile existente in care mai exista spatii libere, cat si la noile locatii pe care viitorii chiriasi inca le asteapta sa devina functionale, delectandu-se intre timp cu frumoasele prezentari si desene 3D pe care le-au primit de la dezvoltatori sau de la agentiile de brokeraj imobiliar care au facilitat semnarea contractelor.
T

Bancile ies la rampa si ne anunta...

...ce profit au facut in 2008.
Acesta este un lucru fara precedent in lumea afacerilor de pe piata financiara. Bancile niciodata nu anuntau cifre clare despre rezultatele financiare obtinute in anul precedent. Dadeau doar informatii generale, fara a intra in prea multe amanunte.
Insa se pare ca nevoia de a ramane cat mai credibile pe piata le face sa apeleze si la aceasta metoda destul de riscanta de altfel in mediul concuirential in care totusi ne aflam fie ca este criza sau nu.
Pare ca aceasta abordare o au cu precadere bancile care opereaza foarte mult pe partea de Corporate si mai putin pe partea de Retail si asta pentru a fi proactivi in pastrarea si securizarea portofoliului de clienti...o abordare riscanta, dar necesara in aceasta perioada.
T