Mar 19, 2009

Incotro ne indreptam?....

Nu am avut intentia in nici un moment de cand am creat acest blog sa scriu vreun comentariu despre politica din tara noastra.
Insa ma mananca atat de tare degetele de cateva zile incoace, ca nu am mai putut sa ma abtin si trebuie sa insir cateva cuvinte...de fapt sa pun o intrebare, poate retorica, insa trebuie pusa:
"Incotro e indreptam noi ca tara cu stilul asta de politica pe care il practicam?"....
Aceasta intrebare a fost pusa intaratat fiind de cele cateva articole din media peste care mi-am aruncat ochii zilele acestea fara sa vreau...subiectul tuturor acestor articole este imprumutul de 19 miliarde de Euro care se doreste a fi facut de catre Romania....si bineinteles comentarii al politicienilor pe aceasta tema...comentarii?....ar fi fost genial sa fie niste comentarii politically oriented, insa stupoare....nu erau altceva decat blamari, injurii, tot felul de alte apelative aduse guvernarii precedente si nu numai (cred ca s-au luat si de Radu Vasile saracu, care si el a prins postul de prim-ministru intr-o perioada aproximativ similara ca si evenimente de criza economica)...ca Tariceanu a facut sau nu a facut, ca Orban nu stiu ce a facut si el, ca nu stiu care a mai facut si el ceva....
Ma frapeaza faptul ca dupa 20 de ani de la schimbarea radicala prin care am trecut, noi, in loc sa incercam sa ne punem mintea (care....?) la contributie sa gasim solutii de rezolvare pentru variile probleme, stam linistiti si dam vina pe aia dinaintea noastra....in jur de 4 ani....peste cei 4 ani, vor veni altii care vor da vina pe cei care acum stau linistiti....si asa mai departe...si, eu si tu , stam si ne uitam la ei la televizor cum ne spun linistiti cine este de vina pentru ca acum este nevoie de un imprumut...cat de penibila poate sa fie aceasta situatie?...si oare de ce eu si tu trebuie sa inghitim acest praf politic aruncat in ochi?...

n.r: sper sa nu mai am si alte iesiri in decor si sa scriu despre politica din nou...de aceea nici nu voi face un nou Label pe blog.
T

2 comments:

 1. Da tati. Ne miram la stele ca prostii de aberatiile pe care le vedem la stiri. Bine ca am alte preocupari ca ma apucau pandaliile cu stirile politice. Inca ma mai gandesc de ce nu am plecat la timp din tara in care Fata Tatii are succesuri. Bun comentariu...

  ReplyDelete
 2. Tuiule tata, sincer recunosc ca am ratat acest supermediatizat subiect cu imprumutul de 19 mld din ultima vreme, dar uite asa ma mai pun si eu la curent cu posturile tale.

  Nu vreau sa fiu apocaliptic in exprimare, dar in ritmul in care ne indreptam spre noi culmi de necivilizatie si regres, am impresia ca Ceausescu va fi devenit un rau extraordinar de bun:)

  S-o tii tot asa Tuiule.

  Claudiu

  ReplyDelete