Mar 28, 2010

Sa promovam functiunea de Procurement

Cand vorbim despre functiunea de Procurement este necesar sa amintim si depre nevoia de recunoastere pe care specialistii care o slujesc o resimt atat in interiorul companiilor in care activeaza cat si in afara acestora...si nu ne e necunoscut faptul ca specialistii de Procurement nu ies de obicei in fata, nu anunta in mod oficial rezultate obtinute din economiile realizate in urma negocierilor purtate.

O intrebare oarecum retorica ar fi: oare de cate ori am avut ocazia sa vedem un leader de Procurement iesind cu un interviu in mass-media?...sau de cate ori am vazut articole despre functiunea de Procurement scrise in ziare de specialitate?...eu unul, nu cred ca am vazut pana acum...
Cum spuneam si mai sus, este destul de greu de imaginat ca dimineata cand pornim aparatul radio in timp ce ne bem cafeaua sa auzim un interviu despre Procurement in companii private sau macar despre achizitiile publice.
Cu toate acestea economiile care se realizeaza in urma activitatilor de Procurement sunt considerabile pentru business-ul pe care il servesc.
Este clar ca nu se doreste o promovare a acestor activitati pe canale de tip Twitter sau Facebook.
Imaginea transmisa prin promovarea activitatilor de Procurement si modul in care aceasta se propaga ar trebui sa produca un plus de valoare atat in virtutea dezvoltarii unor noi seturi de abilitati dar si pentru a avea oportunitatea de a face cunoscuta aceasta functiune in mediul larg, mergand pana la atragerea de noi specialisti pe acest segment de business.

Aceasta este marea provocare...cum sa se promoveze ideea de Procurement asociata cu economiile obtinute asa cum se promoveaza de exemplu ideea de Vanzari asociata cu profitul unei companii?
T

1 comment:

  1. Ca mare dreptate ai...si in plus pe langa economii(mai bine cunoscute sub numele de saving-uri in multi si anume nationale :-))) trebuie sa avem in vedere si celelalte beneficii pe care le aduce Procurement-ul: imbunatatirea cash- flow-ului, optimizarea proceselor pe zona de finance, respectarea procedurilor si transparenta achizitiilor care poate face orice auditare sa fie facila si standardizata, manage-uirea furnizorilor si imbunatatirea calitatii la aceleasi costuri sau costuri negociate mai mici etc etc

    ReplyDelete