Feb 18, 2010

Randuri ingrosate...continuare

Acum cateva zile scriam un articol despre cei 350 de oameni disponibilizati de la Zapp, despre avantajele si dezavantajele acestei disponibilizari pe piata telecomului romanesc.

Din pacate trebuie sa fac si o continuare acelui articol...astazi tocmai am citit un comunicat care prezenta ca pana la data de 1 Mai anul acesta, Romtelecom va disponibiliza 600 de oameni in cadrul unui proces de business optimization.

Socoteala simpla: 350Zapp + 600Romtelecom= aproximativ 1000 de oameni din industria telecom jobless si aceeasi intrebare simpla:...o fi bine, o fi rau?
T

1 comment:

  1. Eu cred ca iti faci probleme putin distorsionate. Din cei 350 de oameni de la Zapp cel mult sunt 50 telecom strained si inca 50 telecom related. restul pot sa isi gaseasca job in compoanii non telecom related.

    La fel si la Romtelecom m-as mira ca din cei 600 sa fie vorba chiar de oameni telecom.

    Nu neg ca este rau si ca piata va suferi o inflatie de forta d emunca foarte calificata; dar imi aduc mainte cum , despre firma la care lucrez acum, s-a vorbit de disponibilizari de mii de oameni "datorita crizei", ceea ce s-a dovedit a fi un adevarat bullshit. Pentru ca dintre posturile ce urmau a fi liberate au fost multi care au iesit la pensie, erau posturi ce nu se mai umpleau dupa ce a plecat omul, iar cei cu adevarat disponibilizati au primit compensatorii cat sa treaca lejer criza... Macar 1 an jumate spre 2...

    Cred ca va trebui la un moment dat, ca si in cazul preturilor pe servcii si imobiliare, sa avem bunul simt sa vedem realitatea. Din pacate primii care ar trebui sa o faca sunt angajatorii care, in spatele cuvantului criza, folosesc tot felul de tertipuri de a jjecmani angajatii.

    Uita-te la Zapp... Acum un an seful cel mare si nou de la cosmote spunea ca oamenii sunt cel mai tare asset al Telemobil... in fact ei vroiau doar 3G-ul, si Romtelecomul vroia 450-ul... Who cares about the people?

    Auf wiedersehhen

    ReplyDelete