Dec 14, 2009

Avem si pod in Pipera...

O alta aberatie romaneasca...podul din Pipera de langa Porsche Bucuresti Nord a fost inaugurat sambata dupa o intarziere de mai bine de un an in calendarul de livrare al proiectului si un plus de 4 milioane de Euro la devizul initial...
Proiectul a fost initiat in august 2007 si a avut un cost total de 11.4 milioane de Euro.
Ma intreb oare ce project manager a condus acest proiect...si ma intreb asta pentru ca sunt adevarati project manageri care isi cauta de munca iar noi folosim fake-uri de project manageri pentru a implementa proiecte de o anvergura foarte mare.
Nu vreau sa ma repet insa oare cand se vor trezi mai marii Statului la realitate si vor coopta in proiectele pe care le au de derulat oameni care stiu business, oameni care chiar pot aduce valoare adaugata?...sau poate in continuare nu se vrea acest lucru...eu doar ma intreb...
T

3 comments:

  1. Eu nu mai cred in Project manageri romani. 80% din ei sunt pustani de 20-30 de ani care iau din titulatura de Project Manager doar partea de manager. Nu cunosc ce inseamna costuri, resurse, nu cunosc ceea ce este cel mai important: sa deosebeasca ce vrea de ceea ce se poate... sa stie de simplul proverb rpmanesc : socoteala de acasa este diferita de cea din targ.
    Nu te intreba... Romania este o cloaca in care orice rahatoi iesit din scoala se si crede PM. PM-ul este o chetsie care este si teorie, dar mai mult decat oricand crzia a aratat ca trebuie sa ai experienta (chiar d eviata) pentru a putea preveni piedici si probleme...
    Nu este de ajuns s afii PM.

    Pe mine m-au bagat in PM-areala...si mi-am dat seama ca am de facut inca o gramada de chestii pana s ama pot numi PM junior macar.

    ReplyDelete
  2. Intr-adevar multa lume considera Project Managementul ca si o joaca de copii...insa PM-ul a devenit o stinta, exista scoli de Project Management, curente de Project Management si foarte multe comunitati de specialisti in Project Management.

    ReplyDelete
  3. Salutare,

    Avem si pod in Pipera, avem si pasaj in Baneasa dar nu avem valori nationale.
    Aceste valori s-au stins usor, odata cu fostul regim blamat de toata lumea.
    Valorile se regaseau in institutiile de stat, referindu-ma strict la invatamant.
    Si atunci, daca nu mai avem valori si modele ...cum sa reusim sa devenim competenti?
    Cum sa avem poduri, pasaje, autostrazi daca numai exista daruire si pasiune in munca, locul lor fiind substituit de interes ?
    Cum sa ne trezim "din somnul cel de moarte", acesta boala grea ce apasa pe umerii nostrii ?
    Cum sa avem oameni drepti si competenti in fruntea statului, daca ei au uitat ce inseamna "cinste" ...
    Singurule lucruri de care ne mai putem bucura in momentele astea ca exista, cu parere de rau, sunt tot realizarile regimului comunist.
    Sa nu uitam cu totii ca nu datorita pasajului din Baneasa,sau podului din Pipera reusim sa ajungem dimineata la serviciu.
    Sa speram totusi ca in 25-30 de ani vor reusi sa finalizeze mult asteptata statie de metrou "Bucurestii Noi".

    Sanatate maxima tuturor.

    ReplyDelete