Mar 3, 2009

Cum pot firmele de constructii sa-si revina din criza?

Incearca a gaseasca tot felul de solutii astfel incat sa reuseasca intr-un final sa vanda locuintele care sunt gata, macar sa isi scoata banii investiti si astfel sa poata sa-si plateasca datoriile catre banci.
Insa ar mai exista o solutie asta daca exista bunavointa din partea acestor firme si ceva oameni capabili sa initieze o propunere de proiect sau o cerere de finantare.
La ce ma refer?
Ma refer la posibilitatea de a intra in proiecte de infrastructura pentru care Romania inca primeste bani de la UE. Este vorba de bani multi, de multe proiecte de autostrazi care sunt on hold, nu prea am inteles de ce. Exista posibilitatea unirii in consortii formate din mai multe firme (asa cum in afara inclusiv companiile mari fac pentru a castiga licitatii pentru proiecte mari) si redactarea proiectelor pentru a se obtine finantari...asta se poate intampla bineinteles doar daca exista competenta necesara in project management.
T

1 comment:

  1. boss, cred ca e ceva mai complicat. toate firmele de constructii cred ca viseaza sa lucreze la infrastructura, dar acolo sunt alte smenuri. acolo e foarte mult politic.
    uite niste articole scrise de mine pe aceasta tema: http://worldofdaddy.blogspot.com/search/label/autostrada.
    nu e mare lucru, dar am adunat niste informatii disparate care apar prin ziare. dar vei avea o imagine un pic mai clara despre haosul si smenurile existente.

    ReplyDelete